sunnuntai 14. toukokuuta 2023

Tee siitä julkista!

 En muista mistä luin, että jos jotakin aloittaa kannattaa siitä tehdä julkista. Olisiko tuon sanonnan sanonut/kirjoittanut ehkä Rouva Keto. Rouva Keto lähinnä puhui elämäntapamuutoksesta. Mutta tottahan se on, kun tekee jostakin julkista, asiat sujuvat paremmin, eikö?

Olen ollut monella eri dieetillä elämäni aikana. Kaikkein parhaiten on toiminut ketogeeninen ruokavalio. Jostain kumman syystä tai toisesta, en ole saanut pidettyä sitä elämäntapana. Mutta nyt, nyt yritetään uudelleen. Olen myös ostanut monia ketogeenisen ruokavalion verkkokursseja ja ollut innoissani alussa, saanut tuloksia ja verkkokurssin loputtua innostus on lopahtanut ja paluu entiseen on ollut sujuvaa ja nopeaa. Välillä aina olen päässyt takaisin raiteille, mutta yksin on ollut hankala pitää ketoa yllä. 

Viime viikolla lähdin mukaan keto coach Sarin mukaan. Sarin valmennus kestää 3kk, eli koko kesän. Hänen lähestymistapansa ketoon on hieman lempeämpi, mutta tavoitteena on kuitenkin ketoosi ja ketoruokavalio terveellisesti. Mukana valmennuksessa on myös lääkäri Ari Miettinen, joten turvallisin mielin olen mukana. 

En kuitenkaan yhtään väheksy heitä, joiden valmennuksissa olen aiemmin ollut mukana. Olen saanut paljon hyviä ideoita ja ruokaideoita, sekä tuloksia! Syksyllä olin mukana Paulan keton tsemppiryhmässä ja sain todella hyviä tuloksia. Paino putosi kahden kuukauden aikana n. 10kg ja senttejä lähti ympäri kehoa -30cm! Hurja tulos, mutta jokin siitä kuitenkin puuttui. Ehkä juurikin sellainen enemmän henkilökohtaisempi tsemppaus ja ohjaus, jota saan nyt Sarin ryhmässä ollessa. Hän on auttanut yli vaikeimmista hiilihydraattien vieroitusoireista, joten voisinkin sanoa, että mielihalut sokeriin katosi kivuttomimmin. 

Sarin valmennuksessa ei tule kaikki ohjeet valmiina, mikä on ihan hyvä juttu, että saa itse pohtia ja suunnitella ateriat. Toki Sarilta on tullut hyviä lautasmalleja, joista saa osviittaa, kuinka terveellistä ketoa voi toteuttaa. Plussaa sekin, ettei rasvojen kanssa tarvitse "läträillä", eikä sitä "mainosteta". Rasvatkin koostetaan fiksusti päivän aikana. Se, miten joissakin valmennuksissa vedetään tosi tiukasti kaikki ns. ylimääräinen pois, on kaikki ketogeeniseen sopivat ruoka-aineet sallittuja päivän makrojen puitteissa. Tykkään tästä mallista, ettei tarvi rajata kaikkea pois, jotta saavuttaisi ketoosin. Uskon, että tämmöinen sallivampi, mutta terveellinen ketogeeninen ruokavalio on pidemmässä juoksussa toimivampi. 

Ensimmäinen viikko oli ja meni. Pahimmat vieroitusoireet hiilareista on nyt takana päin. Pakko kehua itseä, sillä vaikka sairastuttiin koko perhe viime viikon lopulla, en sortunut kuitenkaan hiilihydraatteihin. Selkäranka tähän touhuun on löytynyt jälleen! Terveys edellä mennään. 

Aion jakaa täällä julkisesti mietteitä ja ajatuksia matkastani. 

Laitan vielä pari kuvaa viime syksyn tuloksista alas. 

P.S. Oli hassua syödä tänään karjalanpaistia salaatin kanssa. 😅


Tässä ennen ja jälkeen kuvat. Olin mukana 2kk Paulan keton tsemppirymässä. Jälkeen kuva ei ole se parhain, mutta kyllä siitä osviittaa saa, mitä muutoksia on saatu aikaan. 

Kasvojen ennen ja jälkeen kuvat myös. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti